Δήμος Πάργας
Μουσικά Τμήματα
Μουσικά Τμήματα

Ο Δήμος Πάργας με συνέπεια στη διάθεση προσφοράς και στόχο την προαγωγή της μουσικής εκπαίδευσης, αλλά και την καλλιέργεια του χαρακτήρα των παιδιών, την ανάπτυξη ομαδικής εργασίας, τη γνωριμία του κοινού και ιδιαίτερα της νεολαίας με μουσικά ακούσματα από ολόκληρο τον κόσμο, ανακοινώνει ότι ξεκινά από την αρχή η σύσταση Φιλαρμονικής στο Δήμο Πάργας μετά από χρόνια αδράνειας.

Μετά τις αλλαγές στο οργανόγραμμα του Δήμου  είναι πλέον εφικτή η λειτουργία τμημάτων που θα αποσκοπούν στην μουσική κατάρτιση και επιμόρφωση των μαθητών. Στα πλαίσια αυτά θα παραδίδονται  εντελώς δωρεάν μαθήματα Θεωρίας της  Μουσικής (γνωριμία με τον κόσμο της μουσικής,) αλλά και η πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα κιθάρα και πιάνο στο Καναλλάκι και στην Πάργα.

Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Πάργας για ενίσχυση της Μουσικής Παιδείας με δωρεάν μαθήματα Πιάνου - Κιθάρας - Πνευστών Οργάνων – Φιλαρμονικής. Μία προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από τους μαθητές μικρούς και μεγάλους, κάθε ηλικίας που ήδη έχουν παρακολουθήσει τα δωρεάν μαθήματα μουσικής στον Δήμο μας.  Η περσινή συναυλία των τμημάτων μουσικής του Δήμου ανάδειξε την δίψα, την αγάπη, αλλά και το ταλέντο των παιδιών μας στην καλλιτεχνική δημιουργία και στον πολιτισμό και είμαστε υπερήφανοι για αυτό!

Από τις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα νέα τμήματα Κιθάρας και Πνευστών Οργάνων-Φιλαρμονικής ενώ τα μαθήματα πιάνου ξεκινούν στις 17 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές που παρακολούθησαν πέρυσι τα μαθήματα,  θα προσέρχονται τις ίδιες ημέρες και ώρες και στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό θα ενημερώσουν τους Δασκάλους τους, (μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου) για να ελεγχθεί εάν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής.

Τα μαθήματα στο Καναλάκι θα γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου και στην Πάργα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάργας. Στις 2η Οκτωβρίου ξεκινούν οι εγγραφές νέων μαθητών στα τμήματα μουσικής. Λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων ωρών διδασκαλίας, οι εγγραφές θα σταματήσουν μόλις συμπληρωθούν οι ώρες κατά προτεραιότητα. Η αίτηση θα αποστέλλεται μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο music@parga.gr. Για διευκρινήσεις ή πληροφορίες Δευτέρα έως Παρασκευή 11:30-13:00 οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στον Καθηγητή Μουσικής κ. Θωμά Μητροφάνη (6977452845). Για τα μαθήματα πιάνου θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

 

 

Πληροφορίες στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού:

Γραφείο Φιλαρμονικής –Χορωδίας:  Μητροφάνης Θωμάς Τηλ: 6977452845, email  music@parga.gr

Αίτηση Εγγραφής Μαθ.Μουσικής & Φιλαρμονικής (PDF)

Αίτηση Εγγραφής Μαθ.Μουσικής & Φιλαρμονικής (MsWord)

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα >