Δήμος Πάργας
Ο Τόπος Μας
Ο Τόπος Μας

Ο Δήμος Πάργας είναι ο πλέον τουριστικός Δήμος της Ηπείρου και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα με παγκόσμια απήχηση. Οι ομορφιές με τις οποίες τον προίκισε η φύση σε συνδυασμό με τα μοναδικά ιστορικά και μυθολογικά στοιχειά του τον καθιστούν πόλο έλξης και ενδιαφέροντος για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η θέση του στα βορειοδυτικά της χώρας κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και πολύ κοντά στα αεροδρόμια του Ακτίου και των Ιωαννίνων και δίπλα στους οδικούς άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδου, δίνουν την ευκαιρία για πολύ εύκολη πρόσβαση για όποιον επιθυμεί να ταξιδεύσει.

O Δήμος Πάργας αποτελείται από δύο γεωγραφικές ενότητες την μία στην οποία κυριαρχεί η πανέμορφη και γραφική πόλη της Πάργας και η άλλη το Φανάρι με τον μυθικό Αχέροντα ποταμό, το Νεκρομαντείο και τις υπέροχες παραλίες, όπου βρίσκεται και η έδρα του Δήμου Πάργας το Καναλάκι που αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής. Η περιοχή είναι γοητευτική, μοναδική, μυστηριώδης, με μακραίωνη ιστορία και ποικίλες φυσικές ομορφιές.

Η Πάργα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Είναι χτισμένη στη σκιά του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική που της προσδίδει μια ιδιαίτερη γραφικότητα, το τοπίο της μέσα στο φως και οι υπέροχες παραλίες στο βαθύ γαλάζιο του Ιονίου παρέχουν μια αξέχαστη εμπειρία. Οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά με τα κρυστάλλινα νερά τους προσφέρονται για κολύμπι και θαλάσσιες δραστηριότητες

Στο ενετικό κάστρο που δεσπόζει της πόλης της Πάργας ο επισκέπτης ζει την απόλυτη εμπειρία πάνω από το απέραντο του Ιονίου. Κύρια αξιοθέατα είναι το κάστρο του Αλή Πασά στη Ανθούσα, το εκκλησιαστικό μουσείο στο κέντρο της πόλης , ο ναός του Αγίου Νικολάου, το Μοναστήρι της Αγίας Βλαχέρνας, πολλά εκκλησάκια και γραφικά στενά τα οποία δίνουν στην Πάργα τα χαρακτηριστικά μιας νησιώτικης πόλης με στεριανή πρόσβαση.

Πλησίον της Πάργας στα 15 έως 30 χιλιόμετρα, στην γεωγραφική ενότητα του Φαναρίου, κυριαρχεί ο μυθικός ποταμός των ψυχών ο Αχέροντας, ο οποίος έχει καταγραφεί στην παγκόσμια συνείδηση ως ο ποταμός των ψυχών μέσα από τις διηγήσεις του Ομήρου. Στην περιοχή βρίσκεται και το μοναδικό επισκέψιμο Νεκρομαντείο, ένας λατρευτικός χώρος στον οποίο οι αρχαίοι έρχονταν για να συναντήσουν τις ψυχές των Νεκρών. Στην περιοχή του Αχέροντα ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει ένα πραγματικά υπέροχο ταξίδι, στον μύθο και στην μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος , με φυσιολατρικές αθλητικές δραστηριότητες στις Πηγές του ποταμού όπως πεζοπορία στα στενά, ράφτιγκ, καγιάκ, εξτριμ σπορ και ιππασία.

Στις εκβολές υπάρχει η δυνατότητα για βαρκάδα στον Αχέροντα στον δρομολόγιο που ακολούθησε ο μυθικός Οδυσσέας. Υπέροχες παραλίες είναι η Αμμουδιά στις εκβολές του Αχέροντα με τις ψαροταβέρνες της ,η παραλία της Λούτσας με πλήρεις τουριστικές υπηρεσίες, το Αλώνάκι, η Σκάλα, ο Όρμος του Οδυσσέα.

Ο Δήμος της Πάργας μπορεί να προσφέρει πλήρεις τουριστικές υπηρεσίες εξαιρετικού επιπέδου που θα δώσουν στον επισκέπτη σε συνδυασμό με όσα προαναφέραμε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα >