Δήμος Πάργας
Σύλλογοι Πάργας

 

 

Ο ευεργέτης Βασίλειος Βασιλάς ήταν γιος του Ευάγγελου Βασιλά και της Δηδάμιας, το γένος Δεσύλλα, ο Βασίλειος Βασιλάς γεννήθηκε στην Πάργα το 1850 όπου έμαθε τα πρώτα γράμματα και λικνίστηκε με τα υψηλά ιδεώδη των οικογενειών Βασιλά – Δεσύλλα, με την πνοή της ιστορίας του χώρου, τη δύναμη των θρύλων και με την ευαισθησία που εκφράζει η εξωτερική ομορφιά της πόλης. Νέος στην ηλικία απαντιέται να ασκεί το επάγγελμα του εμπόρου στην Τεργέστη της Ιταλίας, όπου χάρη στα φυσικά και εμπορικά προσόντα του κατόρθωσε να διαπρέψει σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία. Προφανώς άγαμος, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς από το περιεχόμενο της Διαθήκης του, είχε μέσα του ζωντανή την πατρίδα του Πάργα, στήνοντας όνειρα ανελίξεώς της και ευδαιμονίας των κατοίκων της.

 

 

Τηλέφωνα: 2684031592Fax: 2684029069Email: vassilla@otenet.grΔιεύθυνση: Αγ. Κοσμά 11, 48060 ΠάργαΙστοσελίδα: http://www.klirodotima-vassilla.gr/

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάς ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό την συμβολή στην πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του χωριού μέσα από κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και ημερίδες. Το 2020 μετά την επανεκκίνηση του συλλόγου ο στόχος της ανάδειξης του φυσικού πλούτου καθώς και της ανάπτυξης του χωριού συνεχίζει να είναι πρωταρχικός.Τα μέσα για την πραγματοποίηση του στόχου είναι η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης,η προβολή ταινιών,η λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Αγιάς,η πραγματοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων,η καταγραφή της ιστορίας του χωριού,η ανάδειξη του μέσα από τα κοινωνικά μέσα και δίκτυα,ο καθαρισμός και καλλωπισμός δημόσιων χώρων,καθώς και η δημιουργία και συντήρηση διαδρόμων.

Διοικητικό Συμβούλιο

 Πρόεδρος ΝΙΚΟΣ  ΓΙΩΤΗΣ 6946011684
Μέλος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΟΥ 6946011684
Μέλος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ 6957419572
Μέλος ΜΑΡΙΑ ΓΙΩΤΗ 6942435123
Μέλος ΦΡΟΣΩ ΚΩΝΣΤΑ 6945312341
Τηλέφωνα: 6946011684Email: politistikosagias2020@gmail.comΔιεύθυνση: Δημοτικό Σχολέιο Αγιάς, Αγιά 48060Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/---120885969528566

Διοικητικό Συμβούλιο

Αντιπρόεδρος Μητσιώνης Δημήτριος
Αντιπρόεδρος Ζυγούρης Αντώνιος
Γενικός Γραμματέας Κυριάκη Γεωργία
Γενικός Γραμματέας Δημάκος Δημήτριος
Τσιτάκης Σέργιος
Ταμίας Ευθυμίου Απόστολος
Τηλέφωνα: 6947070939Email: holydays@enjoy-lichnos.netΔιεύθυνση: Πάργα 48060

Ο εκπολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος «ΜΕΛΙΝΟΗ» ιδρύθηκε το 2016. Σκοπός του Συλλόγου είναι η άνοδος του πολιτιστικού επιπέδου της περιοχή μας, η διατήρηση των ηθών και εθίμων, η καλλιέργεια πνεύματος αγάπης προς τις τέχνες και τις επιστήμες, τον αθλητισμό, η παροχή κινήτρων για τα παιδιά και φυσικά η ψυχαγωγία. Παράλληλα ο Σύλλογος Γυναικών στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα και ανάγκη που προκύπτει.

Διοικητικό Συμβούλιο

 Πρόεδρος ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΚΟΤΣΗ
Μέλος ΣΙΑΜΕΤΗ ΙΩΑΝΝΑ
Μέλος ΣΙΑΜΕΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
Μέλος ΠΛΑΣΚΑΣΟΒΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Μέλος ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΓΚΑ

Email: syllogosmelinoi@gmail.comΔιεύθυνση: Γυμνάσιο Καναλακίου 48062Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/pages/category/Community/---1143710902384343/

Ο  Σύλλογος Αιμοδοτών Ανθούσας "Βασίλειος Χατζής" δημιουργήθηκε το 1995 προς τιμή του αειμνήστου Προέδρου της Κοινότητας Ανθούσας Βασιλείου Χατζή. Ο Σύλλογος αιμοδοτών είναι εξαιρετικά δραστήριος διοργανώνοντας τουλάχιστον δυο τακτικές αιμοδοσίες ανά έτος.

Τηλέφωνα: 268400000Διεύθυνση: Ανθούσα Πάργας 48060
Ο  Σύλλογος  Ενοικιαζόμενων  Δωματίων  Αμμουδιάς  ιδρύθηκε  το  1992 και  αποτελείται  από  30  ενεργά  μέλη.
Η  Αμμουδιά  απείχε  40 χιλμ. από την  πόλη  της  Πρέβεζας, 15 χιλμ. από  την  πανέμορφη  γραφική  Πάργα και  45 χιλμ. από το  Λιμάνι  της  Ηγουμενίτσας. Είναι ένα  άμορφο,  γραφικό , παραδοσιακό ψαροχώρι που  τα  τελευταία 10-15  χρονιά  έχει  κάνει  άλματα  στον  Τουρισμό. Είναι  οργανωμένος,  παραθαλάσσιος οικισμός  με  καταλύματα όλων των κατηγοριών. Η περιοχή έχει  μια  καταπληκτική , αμμουδερή  παραλία ιδανική  για  οικογένειες  με  παιδιά  και  όχι  μονό. Είναι  διπλά  στις  εκβολές  του μυθικού  ποταμού  Αχέροντα γεγονός που  της  προσδίδει  μια  ξεχωριστή  ομορφιά. Ο  επισκέπτης  μπορεί  να  απολαύσει το  κολύμπι στα  καθαρά νερά  του  κόλπου, οποιαδήποτε  ώρα  της  ημέρας  καθότι δεν  θα  χρειαστεί  αυτοκίνητο, μια που  η  παραλία  είναι  εύκολα  πρόσβαση  σε  μερικά  λεπτά  με  τα  ποδιά  από  οποιοδήποτε  σημείο του  οικισμού. Θα  βρει  νόστιμα  ψάρια  στις  ταβέρνες  κατά  μήκος  του  ποταμού  και  γενικά  κάλο φαγητό.
Οι  τιμές τόσο  στη  διαμονή  όσο  και  στο  φαγητό  είναι  πολύ  λογικές  και  προσιτές. Στην  είσοδο  του  χωρίου  οπού  ο  επισκέπτης  ενημερώνεται  για  την  χλωρίδα  και  πανίδα  της  περιοχής  ,  την  ιστορία  για  του Αχέροντα  και  του Νεκρομαντείου  το  όποιο  απέχει  μόλις  3 Χλμ.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος Αθανασίου Άννα
Αντιπρόεδρος. OWE DEIST
Γεν. Γραμματέας ΠΙΕΤΤΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
Ταμίας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΗ
Μέλος  ΝΡΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Εφορος Εκδηλώσεων ΓΚΟΓΚΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Μέλος ΓΚΟΓΚΑΣ  ΘΩΜΑΣ
Τηλέφωνα: 6949905795

H ανάγκη συνεύρεσης των Παργινών της διασποράς δημιούργησε το 1978 τον Σύλογο Παργινών & Περιχώρων Η ΠΑΡΓΑ.Απο το 1992 και μετέπειτα εκδίδεται το περιοδικό έντυπο Η ΠΑΡΓΑ ιστορικού,λαογραφικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, το οποίο διανέμεται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Παργινούς του εξωτερικού.

Τηλέφωνα: 2105225788Διεύθυνση: Κοτοπούλη 10, Αθήνα, 10432, ΑΤΤΙΚΗΣΙστοσελίδα: https://www.facebook.com/syllogosparginonathinas/

Ο επιμορφωτικός και ψυχαγωγικός  σύλλογος «Αχέρων » ιδρύθηκε το 1990 και δραστηριοποιείτε με έδρα στο Καναλάκι σε όλη την ΔΕ Φαναρίου, αλλά και ευρύτερα στον Δήμο Πάργας. Η πιο δραστήρια προσφορά του συλλόγου εστιάζεται στην διατήρηση της παράδοσης μέσα από τα χορευτικά τμήματα που διατηρεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

 Πρόεδρος ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Χοροδιδάσκαλος ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

https://www.facebook.com/axeronkanalakiou/

Διεύθυνση: Αγίας Τριάδος, Καναλάκι 48062Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/axeronkanalakiou/

O Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής ιδρύθηκε το 1996 και αριθμεί πάνω από 180 μέλη.Έχει ως στόχο την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του χωριού μέσα από κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.Ο στόχος του συλλόγου με την προσωπική δουλειά των μελών του καθώς και των εθελοντών ατόμων του χωριού είναι ο καθαρισμός και καλλωπισμός του χωριού, καθώς η επισκευή και συντήρηση των δημόσιων έργων.Ο σύλλογος κάθε χρόνο προσπαθεί να διοργανώσει το παραδοσιακό πανηγύρι στο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου στης 7 Ιουλίου την ημέρα της Αγίας Κυριακής που γιορτάζει και η εκκλησία του χωριού.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος  Κώστας Τσιλιπάνος
Μέλος Χριστίνα Ευαγγέλου
Μέλος Γιώργος Χαλκής
Μέλος Αγγελική Ρεπάνη
Μέλος Θανάσης Καρδάνης
Μέλος Γιάννης Χαλκής
Μέλος Ηλίας Λιάκρης
Διεύθυνση: Δημοτικό Σχολείο Αγίας Κυριακής, Πάργα 48060Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/ekso.syllogos
Πρόεδρος :Χαλκη Αθηνά,
Αντιπρόεδρος: Σιανου Ευγενία,
Ταμίας : Αποστόλου Παναγιώτα,
Γραμματέας : Στέλιου Ελένη,
Μέλη: Παππα Ξανθή, Μουσελιμη Δήμητρα, Νικολάου Παρασκευή,
Αναπληρωματικα Μελη: Δούλη Κρυσταλλια, Σαμαρά Μανθα, Παπαπασχου Αλίκη.
Email: dhidameia.parga@hotmail.comΔιεύθυνση: Πάργα 48060Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/DhidameiaParga/

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βουβοποτάμου από την ίδρυση του  αποσκοπεί στην προαγωγή του πολιτισμού  στην ευρύτερη περιοχή του χωριού, με ένα πλήθος δράσεων που περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, συγκέντρωση αρχειακού υλικού, αιμοδοσία, πολλές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές δράσεις.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

 Πρόεδρος ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΓΡΑΜΜAΤΕΑΣ ΤΖΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΤΑΜΙΑΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΕΛΟΣ -ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΥΠ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΜΕΛΟΣ - ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΡΒΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΜΕΛΟΣ  -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΤΟΥΣΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Διεύθυνση: Βουβοπόταμος 48062Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/politistikos.vouvopotamou/

O  Πολιτιστικός Σύλλογος Αχερουσίας - Αηδονιού "Αχερουσία Λίμνη" δραστηριοποιείται σε θέματα εξωραϊσμού , πολιτισμού και προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος. Η βαριά κληρονομιά του ονόματος του Συλλόγου μας ταξιδεύει μέσα στο χρόνο  και αποτελεί εργαλείο για την ανάδειξη και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Φαναρίου, μέσα από δράσεις εθελοντισμού και πρωτοβουλιών των μελών του Συλλόγου, με την αρωγή φορέων της τοπικής κοινωνίας και την στήριξη του Δήμου Πάργας.

Διοικητικό Συμβούλιο

 Πρόεδρος ΤΣΑΒΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 6980487600
Αντιπρόεδρος ΝΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Γραμματέας ΤΣΑΒΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Μέλος ΤΣΑΒΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τηλέφωνα: 6980487600Διεύθυνση: Κτήριο Δημοτικού Σχολείου ΑχερουσίαςΙστοσελίδα: https://www.facebook.com/groups/167211667945595
Ο Σύλλογος Εστίασης & Καφέ Μπάρ Πάργας ιδρύθηκε το 1986 στην Πάργα. Ο σκοπός της ιδρύσεώς του ήταν και είναι η ανάπτυξη της ποιότητάς της Εστίασης του τόπου μας, σε όλο της το φάσμα, καθώς και η προσφορά της στο προϊόν του οποίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι, δηλαδή τον Τουρισμό.

Επίσης, επιδιώκεται η ενεργή συμμετοχή στην διαμόρφωση τον αποφάσεων εκείνων που θα κάνουν την ποιότητα ζωής των Πολιτών καλύτερη και την εμπειρία των επισκεπτών μοναδική.

Διοικητικό Συμβούλιο

 Πρόεδρος Τσοβίλης Δημήτρης
Αντιπρόεδρος  Μελετίου Στέφανος
Γραμματέας Ευαγγέλου Τασία
Ταμίας Ντόκος Δονάτος
Μέλος Σκάρπος Θεοφάνης
Μέλος Καρατζάς Σταύρος
Μέλος Ευθυμίου Απόστολος
Email: estiasipargas@gmail.comΔιεύθυνση: Πάργα 48060