Δήμος Πάργας
Εκδηλώσεις
Εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης της Πάργας 23/2/2022
23/02/2022
Εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Πάργας για τον εορτασμό των 109 χρόνων από την απελευθέρωση της Πάργας. Στην εκδήλωση που μεταδόθηκε και διαδικτυακά οι φιλόλογοι Γεώργιος Τούσης και Ευάγγελος Παπαδόπουλος παρουσίασαν τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση της πόλης.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκδήλωση, που εκπληρώνει ένα μικρό μέρος από το τεράστιο ωφελούμενο χρέος σε όσους και όσες αγωνίστηκαν για το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας που απολαμβάνουμε όλοι μας σήμερα.
Επιπλέον στην τοποθέτηση του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για την καθιέρωση επίσημης ημερομηνίας απελευθέρωσης της Πάργας στις 23 Φεβρουαρίου και του Φαναρίου στις 21 Οκτωβρίου, για την οποία έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο για την θέσπιση επίσημης αργίας σε κάθε Δημοτική Ενότητα.Επίσης ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές για την συνολική προσφορά τους στην ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στην απελευθέρωση της περιοχής.
Ο Δήμος Πάργας ευχαριστεί τις Ελευθερία Λέκκα -Νίκα Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πάργας και Πολυξένη Κερπεκίδη για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

 

https://www.dimospargas.gr/parga1913

Ημερομηνία Έναρξης: 23/2/YΏρα: 18.00Τοποθεσία: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάργας
Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα >