Δήμος Πάργας
Ανακοινώσεις
Πρόγραμμα εκδηλώσεων 28η Οκτωβρίου 2022
25/10/2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

 

Η Επέτειος του Ιστορικού “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πρέπει να γιορταστεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα.  Για τη σημασία της Ιστορικής αυτής επετείου θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να γίνουν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις με κάθε επισημότητα. Ιδιαίτερη προσπάθεια, πρέπει να καταβληθεί για τον εορτασμό της ανωτέρω Εθνικής Επετείου από τα  Σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς.

Τ.Κ. Καναλλακίου

 Για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα γίνουν στην έδρα του Δήμου στο Καναλλάκι και στις  Κοινότητες οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις.

ΠΕΜΠΤΗ  27η  Οκτωβρίου 2022

Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές εκδηλώσεις στα Σχολεία των  Κοινοτήτων του Δήμου, ενταγμένες στο πρόγραμμα της Σχολικής Εορτής, καθώς  και στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς με θέμα την εορταζόμενη επέτειο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  28η  Οκτωβρίου 2022

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στην έδρα του Δήμου στο Καναλλάκι από την κ.  Σάνη Βασιλική, Καθηγήτρια Λυκείου Καναλλακίου. Στις Κοινότητες του Δήμου Πάργας τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσουν εκπαιδευτικοί που θα οριστούν από τους Διευθυντές των Σχολείων. Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο, από μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Μετά την κατάθεση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού  μας Ύμνου.

Στη συνέχεια κοινή παρέλαση των μαθητών όλων των Σχολείων.

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός στην έδρα του Δήμου στο Καναλλάκι και σε όλες τις  Κοινότητες του Δήμου από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών , κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δήμας Ευάγγελος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Γυμνασίου Καναλλακίου.

 Τ.Κ. Πάργας

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων ως και των δημοτικών δρόμων και πλατειών. Επίσης θα γίνει φωταγώγηση των καταστημάτων του δημοσίου, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
Την 27η του ίδιου μήνα θα μιλήσουν ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες Οργανισμούς κ.λ.π με θέμα την εορταζόμενη επέτειο.
Την 28η Οκτωβρίου και ώρα 07:30 π.μ θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
Την ίδια μέρα και ώρα 10: 30 π.μ θα τελεσθεί δοξολογία για την Εθνική Επέτειο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πάργας , κα Φωτεινή Νάτσιου.

Ύστερα από τα παραπάνω όλοι μαζί θα μεταβούμε στο Ηρώο που βρίσκεται στην πλατεία «ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ», στο άγαλμα Δημουλίτσα-Πατατούκου, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια όπως φαίνεται στο συνημμένο πίνακα.
Μετά θα ακολουθήσει, κατά τα καθιερωμένα, παρέλαση στην οδό « Ανεξαρτησίας » κατά την εξής σειρά Δημοτικό Σχολείο – Γυμνάσιο – Λύκειο.
Παρακαλούνται να παραστούν όλες οι Αρχές της Πόλης, Ιδρύματα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Σύλλογοι, Σωματεία, μαζί με τα διοικητικά τους Συμβούλια και το υπαλληλικό τους προσωπικό, τα Σχολεία της πόλης, οι παρεπιδημούντες στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου, καθώς και το αξιότιμο κοινό.
Τελετάρχης της όλης εκδήλωσης ορίζεται η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πάργας, κα Βέκιου Έλλη.

 T.K. Μεσοπόταμου

Για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα λάβουν χώρα στην  Κοινότητα Μεσοποτάμου οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις.

ΠΕΜΠΤΗ  27η  Οκτωβρίου 2022

Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές εκδηλώσεις στα Σχολεία της  Κοινότητας  Μεσοποτάμου, με θέμα την εορταζόμενη επέτειο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28η  Οκτωβρίου 2022

Ώρα 07:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας της  Κοινότητας Μεσοποτάμου.

Ώρα 10:30 π.μ: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της  Κοινότητας Μεσοποτάμου και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποτάμου. Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Ηρώου των πεσόντων.

  1. Για τον Δήμο της Πάργας θα καταθέσει στεφάνι, ο Αντιδήμαρχος Μάρκου Δημήτριος.
  2. Για την Κοινότητα Μεσοποτάμου, ο Πρόεδρος κ. Πανούσης Θωμάς.
  3. Δημοτικό Σχολείο Μεσοποτάμου.
  4. Νηπιαγωγείο Μεσοποτάμου.

Μετά την κατάθεση στεφανιών, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού  μας Ύμνου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των Σχολείων του Μεσοπόταμου

Ορίζεται για την  Κοινότητα Μεσοποτάμου γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα >